Web Analytics
Skip to main content

Psychiatrie

In sommige situaties kan het zinvol zijn om voor je klachten naast de psychotherapeutische behandeling ook medicatie in te zetten.

Een psychiater is een arts die zich heeft gespecialiseerd in de behandeling van psychische klachten. In tegenstelling tot een psycholoog, die een opleiding in de psychologie heeft gevolgd, heeft een psychiater geneeskunde gestudeerd. Na de artsenopleiding volgt nog een specialisatie in de psychiatrie, dit duurt vier jaar. Deze opleiding is alleen toegankelijk voor artsen.
Een psychiater is bevoegd om medicijnen voor de psychische klachten voor te schrijven. Dit is iets waartoe een psycholoog niet bevoegd is.

In onze praktijk wordt een eventuele medicamenteuze behandeling meestal door Joke Verburgh verzorgd. Mocht je medicatie willen overwegen, dan wordt eerst een vrijblijvende afspraak met de psychiater ingepland. Samen overleggen jullie welke mogelijkheid het beste bij je klachten en je situatie past. Uiteindelijk beslis jij zelf of je medicatie neemt of niet.