Web Analytics
Skip to main content

Tarieven, vergoeding

Basisverzekering 
De aangeboden psychotherapie is opgenomen in de basisverzekering van de zorgverzekeringswet. De meeste mensen komen naar ons voor de 'gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg'.

Tarieven gespecialiseerde GGZ
Voor de Specialistische GGZ zijn door de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit) tarieven vastgesteld. Voor een volledig overzicht verwijs ik u naar de Tariefbeschikking gespecialiseerde GGZ 2024


Zorgprestatiemodel
Sinds 1 januari 2022 is het zorgprestatiemodel ingevoerd, waarbij zorgverleners in de GGZ behandelingen per zorgprestatie declareren, en niet meer middels een totaalfactuur per behandeltraject. 

Er wordt gewerkt middels het principe ‘planning is realisatie’, wat inhoudt dat de vooraf geplande tijd wordt gefactureerd, ook als het consult korter duurt. Het tarief van een zorgprestatie wordt bepaald door de duur en het type consult.

Minimaal eens per jaar, en standaard na de intakefase, vindt intercollegiaal overleg plaats, in het kader van een passende indicatiestelling en/of reflectie op lopende behandelingen. Dit zal apart op de factuur terug te vinden zijn.

Contracten
Voor 2024 heeft de praktijk wederom contracten afgesloten met alle grote Nederlandse zorgverzekeraars, namelijk:

CZ
OHRA Zorgverzekeringen NV
OWM CZ groep U.A.
Nationale Nederlanden

Coöperatie VGZ
Univé zorg (Univé, ZEKUR, ZEKUR natura)
VGZ (VGZ, IZZ, VGZbewuzt, MVJP, Zorgzaam)
IZA, UMC

Achmea - Zilveren Kruis
Zilveren Kruis incl. De christelijke zorgverzekeraar
De Friesland, Interpolis, FBTO, Achmea              

Menzis
Ander zorg,
HEMA,
VinkVink

DSW
Stadt Holland
InTwente

OWM Zorg en zekerheid
AZVZ

Caresq, EUCARE/Aevitae


Er zijn dit jaar ook uitzonderingen: Er zijn voor 2024 GEEN contracten afgesloten met de volgende zorgverzekeringen: A.S.R., Ditzo, Onvz, VvAA, PNO Zorg, Jaaahh, Eno, Salland, ZorgDirect, en HollandZorg.

Volledige vergoeding
Je behandeling wordt volledig vergoed door je zorgverzekering. Afhankelijk van je situatie betaal je zelf je eigen risico (in 2024 is dit € 385). Dit bedrag wordt door je zorgverzekering aan het eind van de behandeling geïnd.

Om in aanmerking voor vergoeding te komen, moet ik een welomschreven psychische stoornis bij je vast kunnen stellen en is een verwijzing van je huisarts noodzakelijk.

Zelfbetaler
Als je, om welke reden dan ook, besluit om de behandeling zelf te betalen, dan zijn de kosten in 2023 € 119,96 per consult. Dit is het tarief van het 'Niet-basispakketzorg consult' uit de tariefbeschikkking van de NZA. 

No show
Indien je je bij verhindering niet 24 uur van te voren afmeldt, dan ontvang je de eerste keer een  'gele kaart'. Bij de tweede keer wordt € 100 in rekening gebracht.

Duitse zorgverzekering
Voor behandelvoorwaarden bij verzekering via een Duitse zorgverzekeraar klik hier.